Medzi ľuďmi vraj koluje ešte 12.000 litrov otráveného alkoholu

13.10.2012 Celý región

Praha 12. októbra (TASR) - Ešte 12.000 litrov tvrdého alkoholu s obsahom smrteľne jedovatého metanolu môže byť v obehu. Vyplýva to zo slov šéfa špeciálneho vyšetrovacieho tímu Metyl Václava Kučeru v dnešnom online rozhovore s návštevníkmi internetového portálu iDNES.cz.

Predpokladáme, že sa do distribúcie mohlo dostať až 15.000 litrov otráveného alkoholu. Doteraz sa nám podarilo z tohto množstva nájsť 3000 litrov. Znamená to, že 12.000 litrov je ešte medzi ľuďmi, uviedol Kučera v reakcii na jednu z otázok a opätovne upozornil verejnosť na nutnosť postupovať mimoriadne opatrne pri konzumácii alkoholu. Súčasne sa priznal, že aj on si pri pití tvrdého alkoholu dáva veľký pozor.

Podľa Kučeru bolo v metanolovej kauze obvinených už 51 ľudí, z nich takmer polovica (24) je stíhaná väzobne. Zároveň ubezpečil, že polícia robí maximum pre zaistenie majetku vinníkov, aby sa z neho dalo vyplácať odškodné poškodeným a pozostalým po obetiach.

Šéf tímu Metyl potvrdil, že predmetom vyšetrovania je aj otázka, či k primiešaniu metanolu došlo po prvý raz, alebo či k tomu došlo už aj v minulosti. Rovnako je preverovaná aj minulosť obvinených osôb, dodal muž, ktorý je viceprezidentom policajného zboru ČR pre kriminálnu políciu.

Metanolová aféra si v ČR vyžiadala už 28 životov a desiatky ďalších otrávených, z ktorých časť vyviazla s trvalými následkami.
 

Vyberte región